Vegetariška bastučių sriuba su pienu – pagal prieškarinės Lietuvos receptą. Vegetariška bastučių sriuba su pienu – pagal prieškarinės Lietuvos receptą.

Supjaustytus bastučius užpila verdančiu vandeniu ir kiek pavirina neuždengę. Nusunkę tą vandenį, užpila naujo vandens ir užkaičia.

Kai užverda prideda šaukštą sviesto, truputį druskos, petruškę, lauro lapelį, pipirų. Baigiant virti daržovėms įpila pusę litro pieno, pavirinę uždaro šaukštu miltų ir kąsneliu sviesto, sumaišę pirma su keliais šaukštais viralo.

„Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>