Vegetariška kekiniu bastučių (kalafijoru) sriuba – pagal prieškarinės Lietuvos receptą.

Kekinius bastučius užkaičia pasūdytame vandenyje ir verda ligi stuninkštėja, bet nesunkrinta. Išgriebę nupjausto kekeles, o kotą atmeta. Vazoje sutrina du tryniu su kąsneliu sviesto, prideda stiklinę grietinelės ir maišydami įpila po truputį bastučių viralą (vandenį, kuriame jie virė). Paskum suleidžia kekeles į viralą ir tuojau neša stalan.

Prieš verdant kekinius bastučius pravartu bent pusvalandį pamirkyt gerai pasūdytame vandenyje, kad išlįstu kirmėlės, kurių juose kartais esti.

Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>