Vegetariška pieno sriuba – pagal prieškarinės Lietuvos receptą.

Įdeda į prikaistuvį šviežio sviesto ir tiek pat nusijotų miltų ir maišo, pastatę ant ugnies ligi kiek pagelsta. Paskum plakdami įpila kiek reikia šalto virinto pieno ir maišo ligi pradeda virti.

Tada nukelia nuo ugnies, pastato ant karštos vietos ir virina palengva apie dešimtį minučių. Pridėję kiek druskos, kartais ir cukraus, neša stalan.

Su šia sriuba duoda smulkiu skrebučių, pačirškintų su sviestu.

Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>