Vegetariška ryžių sriuba – pagal prieškarinės Lietuvos receptą.

Gerai nuplautus ryžius (po 30-40 gramų kiekvienam valgytojui) supila į verdantį pasūdytą vandenį, tuojau įmaišo smulkiai sukapotų ir pačirškintų šaukte sviesto svogūnų ir virina bent pusvalandį, retkarčiais pamaišydami. Vazoje sutrina 1-2 trynius su šlakeliu šalto vandens, išspaudžia ten pat pusės citrinos sunką arba, įmaišo šaukštą pomidorų tyrės (atsarginės).

Tada pila į tą vazą po truputį ir maišydami išvirtą sriubą ligi supila visą. Duodami sriubą įberia dar saujelę smulkiai sukapotų krapų.

Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>