Vegetariška kresi sriuba – pagal prieškarinės Lietuvos receptą.

Į prikaistuvį įdeda kelias nuskustas ir supjaustytas morkas, svogūnų, sviesto, šaukštą virtų ryžių ir šutina uždengę, įpildami po šlakelį daržovių viralo, ligi morkos suminkštėja. Tada pertrina per sietą ir praskiedžia daržovių viralu (nukoštu).

Vazoje ištirpdo dviejuose šaukštuose karšto pieno kąsnelį sviesto, įdeda porą šaukštų virtų ryžių ir nemaišydami jų supila į tą pat vazą patiektą sriubą.

Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>