Avižų ir grybų sriuba:
Ingredientai:
1 stiklinė avižų
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
3 česnakai, smulkiai supjaustyti
200 g grybų (pvz., šampinjonų arba voveraitės), supjaustyti
4 puodeliai daržovių sultinio
1 šaukštelis džiovintų rozmarino lapelių
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių lapelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Šviežios petražolės (pasirinktinai)
Gaminimo eiga:
Aliejuje kepti svogūną ir česnaką, kol svogūnas tampa minkštas.
Pridėkite grybus ir tęskite kepimą, kol grybai pradeda skleisti aromatą ir atlaisvinti savo sultis.
Pridėkite daržovių sultinį, avižas, rozmarino lapelius ir čiobrelių lapelius.
Virkite sriubą, kol avižos yra minkštos ir sriuba tampa tiršta.
Prieskoniais pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Prieš patiekiant, galite pabarstyti šviežiomis petražolėmis.