Vegetariška svogūnų sriuba – pagal prieškarinės Lietuvos receptą.

Paėmę keletą didelių svogūnų, nulupę juos ir nupjaustę abu galiuku (jie kartūs), plonai sugraižo, sudeda į prikaistuvį su sviestu ir pačirškina ligi kiek pagelsta.

Tada įpila kiek reikia dėl sriubos verdančio vandens ir palengva verda pusvalandį ar daugiau. Duodami stalan įpila, smarkiai maišydami, stiklinę grietinėlės.

Skyrium paduoda pačirškintų su sviestu skrebučių arba kokių įdarytų pyragaičių.

Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>