Smulkiai supjausto galvelę kopūstų, morką, želeriją dar ropę, jeigu yra, petruškę, burokėlį ir daugiau svogūnų. Sudėję visas daržoves į prikaistuvi, pridėję sviesto, druskos, pipirų, lauro lapelį ir porą gvazdikėlių, šutina ligi daržovės suminkštėja. Prideda kartais dar keletą šviežių grybų arba vieną džiovintą. Išverda minkštai dideliame kiekyje šalto vandens be druskos saują baltųjų pupelių.
Tada pupeles sumaišo su sušutusiomis daržovėmis, pripila kiek reikia dėl valgytojų verdančio vandens ir uždengę dar bent pusvalandi šutina ant krašto plokštės. Tuo tarpu sumaigo keletą pomidorų, sušutina be vandens su kąsneliu sviesto ir pertrina juos į prikaistuvį su barščiais. Vazoje sutrina du tryniu su stikline grietinės, užpila juos, maišydami, patiektais barščisis ir neša stalan.
„Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m.