Svarainių sirupas

svarainiu sirupas

Kaip gaminamas svarainių sirupas

Imamas vieno kilogramo svorio, 0,5–1 kg cukraus. Vaisiai nuplaunami ir perpjaunami per pusę. Išvalytos vaisių puselės supjaustomos 0,5 cm storio griežinėliais ir dedamos į stiklainius arba puodą, ant viršaus pilama cukraus ir išmaišoma. Tada indas uždengiamas ir statomas į vėsią vietą. Po paros susidariusį ekstraktą reikia nupilti ir galima vartoti tuojau pat arba laikyti šaldytuve.

Inde likę vaisių griežinėliai turi 50 – 60 proc. cukraus, daug rūgščių bei kitų vertingų medžiagų.

Juos galima užpilti virintu vandeniu ir dar palaikyti parą, paskui vėl nupilti, tačiau ekstrakto koncentracija jau bus mažesnė. Toks vaisių sirupas tinka vaisių sriuboms, kisieliams ir gaivai.

VIDEO APIE KITUS SVARAINIŲ RECEPTUS BEI SVARAINIŲ TEIKIAMAS NAUDAS:
SVARAINIŲ TRAUKTINĖS RECEPTAS:

SVARAINIŲ UOGIENĖS RECEPTAS:

KITOS SVARAINIŲ SUTEIKIAMOS NAUDOS:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>