Vegetariška pamidorų sriuba – pagal prieškarinės Lietuvos receptą.

Pamidorus nuplauna, perpjaudami kiekvieną skersai perpus, išspaudžia sunką bei grūdelius ir sušutina prikaistuvyje su sviestu ir šaukštu miltų. Tada užpila daržovių viralu, gerai pavirina ir pertrina per sietą. Vazoje sutrina 1-2 tryniu su stikline grietines ir įpila sriubą. Skyrium paduoda smulkių skrebučių.

Šią sriubą galima virti ir žiemą, turint atsargai paruoštų pamidorų. Į perkoštą daržovių viralą įdeda 2-3 šaukštus pamidorų tyres. Pavirina ir supila į vazą su užtrinu.

Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>