Vegetariška rūgštynių sriuba – pagal prieškarinės Lietuvos receptą.

vegetariška sriubaKeletą saujų rūgštynių, nugnaibę stambelius, gerai nuplauna ir nuvarvina, vandenį (išpylę ant rėčio). Prikaistuvyje ištirpdo šaukštą sviesto, įmaišo šaukštelį rniltų ir virina ligi jie pagelsta.

Tada įdeda rūgštynes ir maišo ligi jos suglemba. Įpila vandens, kiek sriubai reikia, prideda druskos ir gerai pavirina. Vazoje sutrina du tryniu su šaukštu grietinės ir supila į ją išvirusią sriubą. Įdeda į ją dar 5 minutes virtų ir nuluptų kiaušinių — tiek, kiek valgytojų.

Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>