Vegetariška žalioji sriuba – pagal prieškarinės Lietuvos receptą.

Žaliąją sriubą verda iš bet kurių žalumynų – rūgštynių, rakinučių, taip pat balandų arba jaunų dilgelių. Gerai nuplovę pasirinktus žalumynus suverčia į didelį kiekį verdančio pasūdyto vandens. Skyrium išverda paprastojo šaknelių viralo su džiovintais grybais.

Kai žalumynai išverda (suminkštėja) išverčia juos ant sieto ir pertrina per jį. Padaro užtrino iš smulkiai supjaustytų svogūnų, kuriuos iščirškina svieste ligi parusvėjimo, prideda 1-2 šaukštu miltų ir pavirina maišydami. Tada įpylę keletą šaukštų viralo ir išmaišę perkošia trindami per sietelį į pertrintus žalumynus ir visa tai praskiedžia perkoštu viralu.

Kietai išvirę keletą kiaušinių (po vieną kiaušinį kiekvienam valgytojui) , perpjauna išilgai perpus, pavarto grūstuose sausainiuose, pačirškina svieste ir įdeda į patiektą sriubą.

Skyrium paduoda šviežios grietinės.

Ši sriuba tinka su varškiniais papločiais.

Vegetariškoji virtuvė“ A.Ptašeko knygyno leidinys 1936m.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>