- 1 puodelis raudonųjų lęšių
- 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 2 morkos, supjaustytos
- 2 bulvės, supjaustytos
- 3 česnakai, smulkiai supjaustyti
- 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų
- 1 šaukštas pomidorų pasta
- 4 puodeliai daržovių sultinio
- Druskos, pipirų, džiovintų ar šviežių žolelių pagal skonį
Paruošimas:
- Lęšius nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Aliejuje apkepkite svogūną ir česnaką iki minkštumo.
- Pridėkite morkas, bulves, lęšius, pomidorų pastą ir smulkintus pomidorus. Kepti kelias minutes.
- Įpilkite daržovių sultinį, užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol daržovės ir lęšiai yra minkšti.
- Pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis pagal skonį.